Marterkoog 7 1822 BK Alkmaar 072 - 30 30 599 Gratis Kleurstalen
  • Gratis thuisbezorgd in 5-14 werkdagen
  • Klanten geven ons een 9,3/10
  • A-merk kwaliteit voor 50% van winkelprijs
  • Koop nu, betaal later
  • Echte showroom

Wat zijn plisségordijnen en waar kan ik ze het best voor gebruiken?

De luxaflex die ‘breekt’ als u net iets te hard met een doek aan het poetsen bent, en die vrijwel altijd stoffige en zware gordijnen. Ze zijn u al jaren een doorn in het oog, maar u kon eigenlijk ook nog niet zonder. Er dient toch iets voor uw ramen te hangen, zodat u ‘s avonds niet zo in de kijk zit. Echter, is er een ideale oplossing voor dit probleem. Namelijk plisségordijnen, die het beste van genoemde producten combineren en ook veel gemakkelijker zijn in gebruik.

Met plisségordijnen kiest u voor zonwerende gordijnen

Plisségordijnen kunt u prima omschrijven als buitengewoon handige, mooie en vooral tijdloze raambekleding. Typerend voor een plisségordijn is de mate waarin de zon geweerd kan worden. Niet voor niets staan plisségordijnen bekend als dé ideale gordijnen als u inkijk wenst te voorkomen. Deze gordijnen bieden altijd een fraaie en vooral strakke uitstraling en met deze gordijnen bepaalt u helemaal zelf de mate van lichtinval en ook de mate van privacy. Plisségordijnen zijn er in verschillende soorten stoffen,kleuren en maten.

Nog een voordeel is dat plisségordijnen prima op maat voor u kunnen worden gemaakt.

U vindt plisségordijnen terug in keukens, serres en huiskamers

Plisségordijnen past u in verschillende ruimtes toe en het gordijn bestaat uit enkelzijdig gekartelde stoffen. Met name het feit dat deze gordijnen echt in elk interieur passen wordt gezien als een groot voordeel. De gordijnen ziet u met name terug in keukens, serres en huiskamers. Met een plissé voorkomt u inkijk, terwijl er toch nog voldoende daglicht in uw huis komt.U kunt kiezen voor plisségordijnen die verduisterend zijn. U heeft aan de andere kant echter ook de meer transparante uitvoeringen. Ook gemakkelijk is het feit dat u een plisségordijn op tal van verschillende ondergronden kunt bevestigen. Zelfs bevestiging op een glaslat is een goede optie.

Plisségordijnen top down bottom up

Het blijft natuurlijk persoonlijk, maar waarschijnlijk is het grootste voordeel van deze gordijnen het zogenaamde ‘top down bottom up’ principe. Normaliter opent u de gordijnen naar links of naar rechts, terwijl u als u rolgordijnen hebt van boven naar beneden werkt. Met een plisségordijn kunt u echter gewoon twee kanten op werken. U opent van boven, vanaf de onderkant of vanuit het midden. Dit maakt dat u zelf de mate van privacy bepaalt. Mooi is dat u kunt besluiten voor volledige privacy te kiezen, terwijl u toch nog wat zonnestraaltjes uw woning binnen laat. U regelt de lichtinval voortaan met deze gordijnen helemaal zelf.

Er is altijd dat ene plisségordijn dat u in uw hoofd heeft

Het moet al heel raar lopen wilt u niet dat plisségordijn vinden dat u in uw hoofd heeft en waar uw woning zo naar snakt. Deze gordijnen zijn namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren en in verschillende uitvoeringen. Ook het kleurenpalet is breed, met tenminste vijftig verschillende kleuren. Door te kiezen voor plisségordijnen die verduisterend en op maat zijn, heeft u ook nooit meer te maken met die nare zonnestralen op uw laptop als u aan het werk bent. Net zoals u met dergelijke gordijnen ook prima televisie kunt kijken zonder daarbij last te hebben van de felle zon.

Eindelijk af van luxaflex en die stoffige gordijnen

Plisségordijnen lossen een aantal problemen voor u op. U bent met deze gordijnen verlost van knakkende luxaflex op het moment dat u de luxaflex probeert te reinigen én ook de vaak stoffige gordijnen kunnen definitief afgevoerd worden. Eindelijk! Nou is het uiteraard niet zo dat u geen stof aan zult treffen in een plisségordijn. Echter is de stof op een plisségordijn prima te verwijderen. Dit kan gemakkelijk met een zachte borstel of plumeau. Vindt u onverhoopt vlekken op een plissé? Een vochtige doek biedt dan vaak uitkomst. Mocht de vlek erg hardnekkig zijn, dan is het prima mogelijk om het gordijn los te halen en voorzichtig te wassen. Doet u dit bij voorkeur in lauw water en gebruik beslist geen synthetisch wasmiddel. Ook daarna zullen de gordijnen gewoon vouwplooien en kunnen ze zonder problemen weer worden opgehangen.

Ook geschikt voor het dakraam en zelfs voor lichtkoepels

Voor de productie van plisségordijnen worden alleen de beste materialen gebruikt. U koopt de gordijnen in de standaard uitvoering of kiest voor nog meer gemak door voor het systeem dat we ‘top down bottom up’ noemen. U kunt voor plisségordijnen kiezen bij een dakraam, maar even goed bij een draaikiepraam of lichtkoepel. Wat dat betreft biedt dit gordijn u ontzettend veel opties. Dit hangt uiteraard helemaal af van uw specifieke situatie en van zaken als afmetingen en het aantal gordijnen dat u wenst. Gordijnen zijn er dan ook in allerlei soorten maten en voor elk budget. Hierdoor kan voor elke situatie een passend product worden samengesteld.

Over de montage hoeft u zich geen moment zorgen te maken

Over een ding hoeft u zich geen zorgen te maken en dat is hoe u de plisségordijnen voor het raam krijgt. Ze staan namelijk bekend om de gemakkelijke installatie.Er zijn een aantal verschillende technieken waarmee het gordijn opgehangen kan worden. Zaak dus om altijd de meegeleverde handleiding goed door te nemen. In alle gevallen heeft een plissé een fijn en zeer smal bovenbalkje, dat eenvoudig te monteren is. U begint met markeren van de plek waar u wilt dat het plisségordijn geplaatst wordt. Vervolgens monteert u het bovenbalkje exact op deze plek.

Er zijn twee bevestigingsmethoden die bij plissé van toepassing zijn. Zo kunt u het bovenbalkje tegen het kozijn schroeven, waardoor deze echt in het hout zit. Ook kunt u ervoor kiezen om het met een speciale constructie tegen het hout aan te maken, zonder dat u fysiek in het hout hoeft te boren. Dit maakt een plisségordijn dan ook geschikt voor zowel koophuizen als huurhuizen, waar u vaak niet mag boren of hameren. Een plisségordijn is dan ook een ideaal product als u een tijdloos, strak en functioneel gordijn zoekt. Een van de grote voordelen is de gemakkelijke verstelbaarheid van dit gordijn en het feit dat het gemakkelijk schoon te maken is.

ADVIES & INMEETSERVICE
WhatsApp Vraag het ons via WhatsApp 06 - 48161872
Bel ons Bel ons en wij helpen je verder 072 - 3030599
Landelijke inmeetservice Wij komen bij je inmeten Maak snel een afspraak